Muffinki z fetą i oliwkami

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie , dodano: 2011-02-22
  • Muffinki z fetą i oliwkami

Składniki:

  • mąka [2 szklanki]
  • proszek do pieczenia [1 łyżka]
  • jajka [2 szt.]
  • maślanka [1 szklanka]
  • cukier [2 łyżki]
  • sól [1 łyżeczka]
  • ser feta [100 g]
  • oliwki (garść)
  • olej [0.5 szklanki] (roślinny)

Przygotowanie:

Osobno mieszmy płynne i sypkie składniki.
Następnie łączymy jedno i drugie.
Płynne składniki dodajemy do suchych, dodajemy oliwki oraz fetę pokrojoną w paski i mieszamy- niezbyt dokładnie (grudki w cieście są wskazane).
Silikonowe foremki wypełniamy w 2/3. Pieczemy w 200 st. przez 15 do 20 minut, aż będą złotobrązowe.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe