Polenta z powidłami

autor: , kategoria: inne desery , dodano: 2011-02-24
  • Polenta z powidłami

Składniki:

Przygotowanie:

Po zagotowaniu wody wsypujemy powoli ciągle mieszając kaszkę kukurydzianą. Gotujemy pod przykryciem ok. 15 min, mieszając od czasu do czasu.
Następnie dodajemy masło, po chwili gałkę muszkatołową.
Dodajemy łyżkę zimnej wody i sok z cytryny. Po chwili wyłączamy ogień.

Polentę można podawać z powidłami śliwkowo-gruszkowymi i posypać płatkami migdałowymi.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • anka_bunio, 2011-03-12 16:29:45
    anka_bunio
    1
    Smaczny deser! Udany zamiennik dla budyniu. Prawdę mowiąc, nie spodziewałam się, że będzie mi aż tak smakować. U mnie była z powidłami wiśniowymi własnej roboty, których zawsze mamy pod dostatkiem. Zdecydowanie godne uwagi.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe