Szpinakowa zupa krem

autor: , kategoria: zupy kremy , dodano: 2011-02-28
  • Szpinakowa zupa krem

Składniki:

  • szpinak [250 g]
  • masło [1 łyżka]
  • śmietana kremówka [1 szklanka]
  • ser żółty [20 dag]
  • sok z cytryny [2 łyżki]
  • ser [150 g] (kanapkowy, ziołowo-czosnkowy)
  • sól [1 szczypta]
  • pieprz [1 szczypta]

Przygotowanie:

1. Szpinak umyć i udusić na maśle. Zmiksować na gładką masę.
2. Do garnka wlać śmietankę i zagotować. Włożyć serek kanapkowy i ubijać trzepaczką, aż masa stanie się jednolita i kremowa.
3. Dodać szpinak i 15 dag startego sera.
4. Zagotować, doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny.
5. Dekorować listkami szpinaku i startym żółtym serem.

Enjoy :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa rybna

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką