Jabłka zapiekane z cynamonem i lodami.

autor: , kategoria: inne desery, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) , dodano: 2011-02-28
  • Jabłka zapiekane z cynamonem i lodami.

Składniki:

Przygotowanie:

1.Jabłka umyć, usunąć z nich gniazda.
2.W miseczce wymieszać: cukier, cukier waniliowy,cynamon.
3.Jabłka wysmarować ( również w środku ) masłem i obsypać przygotowaną wcześniej mieszanką.
4.Jabłka zapiekać około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
5.W miejsca po wydrążonych gniazdach włożyć lody waniliowe.
6.Ubić bitą śmietanę i udekorować nią deser.

Smacznego :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe