Koperkowe kotlety mielone

autor: , kategoria: z wieprzowiny , dodano: 2011-02-28
  • Koperkowe kotlety mielone

Składniki:

  • mięso mielone [500 g]
  • masło [2 łyżki]
  • bulion warzywny [0.75 szklanki]
  • bułka tarta [3 łyżki]
  • jajka [2 szt.]
  • koperek [3 łyżki]
  • keczup [2 łyżki]
  • sól [1 szczypta]
  • pieprz [1 szczypta]

Przygotowanie:

1. Tartą bułkę zalewamy ciepłym bulionem, dodajemy masło i koncentrat oraz mieszamy.
2. Dodajemy mięso, jajka, koperek, i sól i pieprz do smaku.
3. Urabiamy otrzymaną masę, następnie formujemy z niej niewielkie kotleciki.
4. Obtaczamy je w mące i bułce tartej, następnie smażymy na oleju.

Smacznego :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 20

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: kotlety mielone

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem