Pasta pomidorowa z cieciorki

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie , dodano: 2011-02-28
  • Pasta pomidorowa z cieciorki

Składniki:

  • przecier pomidorowy [3 łyżeczki]
  • czosnek [2 ząbki]
  • cebula [2 szt.] (małe)
  • mąka kukurydziana [1 łyżka] (kopiasta)
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • cieciorka [1 op.] (puszka białego groszku "cieciorka")

Przygotowanie:

Pokroić cebule w pióra, wrzucić do garnka na rozgrzany olej. Dodać pokrojone ząbki czosnku, doprawić solą i pieprzem. Poczekać aż cebula się zeszkli i dodać puszkę cieciorki wraz z zalewą. Gotować ok 10-15 min. Dodać 2-3 łyżeczki przecieru pomidorowego Dawtona, wymieszać i dodać łyżkę mączki kukurydzianej. Odstawić z gazu. Zmiksować blenderem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Tarta z kurczakiem, szparagami i pomidorkami

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta