ananas w cieście

autor: , kategoria: inne desery , dodano: 2011-03-03
  • ananas w cieście

Składniki:

Przygotowanie:

Odcedzone ananasy wkładamy do miski i polewamy sokiem z wyciśniętej cytryny. Mąkę przesiewamy do osobnej miski. Solimy. Wlewamy żółtko, dodajemy masło i cukier. Mieszając wlewamy mleko.

Ubite na sztywno białko powoli łączymy z ciastem. Jednolitą masą obtaczamy ananasy. Smażymy je z obu stron na rozgrzanej w rondlu oliwie.

Usmażone placki ananasowe przekładamy na papier i odsączamy z nadmiaru tłuszczu.

Pączek z ananasem podajemy posypane cukrem pudrem lub cukrem cynamonowym.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe