Risotto z pieczarkami

autor: , kategoria: dania z ryżu , dodano: 2011-03-04
  • Risotto z pieczarkami

Składniki:

Przygotowanie:

Na głębokiej patelni roztopić masło i dodać pokrojoną drobno cebulkę. Umyte i pokrojone w drobną kostkę pieczarki dorzucamy do zeszklonej cebulki i smażymy kilka minut mieszając od czasu do czasu.

Na patelnię wsypujemy ryż do risotto i smażymy z całością kilka minut często mieszając, po czym podlewamy niewielką ilością bulionu i przykrywamy. Dusimy całość około 40 minut mieszając i podlewając bulionem od czasu do czasu.

Pod koniec przyrządzania dodajemy kilka łyżek śmietany i przyprawy (zostawiając trochę pietruszki do przybrania). Podajemy skropione sokiem z cytryny, posypane startym serem, kilkoma plastrami cytryny i posiekaną natką pietruszki.

Smacznego;)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 55 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem