Łosoś w miodzie

autor: , kategoria: ryby , dodano: 2011-03-06
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Łosoś w miodzie
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Łosoś w miodzie

Składniki:

  • czosnek granulowany [1 łyżeczka]
  • imbir [1 łyżeczka] (granulowany)
  • sok pomarańczowy [0.333 szklanki]
  • miód [0.25 szklanki]
  • cebula biała [1 szt.] (nieduża, pokrojona w kosteczkę)
  • łosoś [2 szt.] (filety)
  • sos sojowy [0.333 szklanki]

Przygotowanie:

1. W plastikowym woreczku wymieszaj dokładnie sześć pierwszych składników.
2. Włóż łososia do woreczka i dokładnie go zawiąż.
3. Delikatnie rozprowadź marynatę.
4. Schowaj do lodówki na 15-30 minut dla lepszego smaku. W tym czasie woreczek czasem obracaj.
5. Posmaruj lekko grill tłuszczem.
6. Nagrzej grill do średniej temperatury.
7. Wyjmij łososia z marynaty. Resztę marynaty zachowaj na później.
8. Grilluj około 10-15 minut na każde 2,5cm grubości fileta lub do momentu gdy ryba będzie łatwo odpadać gdy nadzieje się ją widelcem.
9. Polej marynatą 5 minut przed wyjęciem łososia z grilla.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem