Schab inaczej

autor: , kategoria: przekąski na zimno, kuchnia polska , dodano: 2011-03-07
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Schab inaczej
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Schab inaczej

Składniki:

Przygotowanie:

Schab myjemy, i wstawiamy w garnku z kostką rosołową, gotujemy ok pół godziny, po czym wyjmujemy i przyprawiamy według uznania(sól, pieprz, ziarenka smaku, papryka słodka itp.)Na schabie układamy również listki laurowe, pieprz w ziarnach, ziele angielskie, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku ok 40 minut w tem. 180 C.W tym czasie robimy sałatkę pieczarkową.Pieczarki myjemy, kroimy w kostkę i gotujemy, jajka i pora również kroimy w koskę ,dodajemy kukurydzę i majonez.Doprawiamy do smaku tylko solą i pieprzem.Kiedy schab już będzie gotowy i wystygnię, kroimy w grubsze kawałki i przekładamy na zmianę z sałatką.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 100 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 7

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe