tort czekoladowo smietanowy

autor: , kategoria: torty , dodano: 2011-03-07
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! tort czekoladowo smietanowy
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! tort czekoladowo smietanowy

Składniki:

Przygotowanie:

cale jaja z cukrem ubic na do bialosci, dodac ocet i ponownie chwilke ubic, dodac make z proszkiem i delikatnie na najnizszych obrotach miksrem wymieszac
dno tortwnicy o srednicy 24cm nasmarowac leciutenko maslem, przelac caso i pie okolo 30-40min w 180stop.
jezeli boicie sie, ze biszkopt wam klapnie jeszcze taka gorac blache z biszoptem wyjac z piekarnika i z wysokosci ok.20cm rzucic na podloge

najlepiej upiec dzien wczesniej:)

smietane ubic, okolo 10min to trwa, nie dodawac zagestnikow, smietana po ubiciu jest sztywna

biszkopt przeciac na 3 krazki, nasaczyc wisniowka (mozna ja rozcieczyc odrobina wody) 3/4 smietany zuzyc do przelozenia, reszta oblozyc tort z wierzchu,
czekolade zetrzec na tarce na grubych oczkach mozna bezposrednio nad tortem trzec, obsypac boki i gotowe
przed podaniem schlodzic w lodowce, spokojnie postoi do nastepnego dnia

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem