Sałatka z tuńczykiem warstwowa

  • Sałatka z tuńczykiem warstwowa

Składniki:

Przygotowanie:

WSZYSTKO KłADZIEMY W OSOBNE SALATERKI!

kroimy w kostkę:
paprykę czerwoną
paprykę żółtą
ogórki konserwowe
jajka

siekamy na drobno
natkę pietruszki
por

ryż ugotować, wystudzić

tuńczyka odcedzić, rozdrobnić

groszek konserwowy odcedzić

koncentrat pomidorowy wymieszać z ketchupem.

Bierzemy dużą, przezroczystą miskę i układamy warstwy:

Ryż <1/2>
smarujemy majonezem
papryka czerwona
ogórki konserwowe
samrujemy koncentratem <2-3 łyżki stołowe>
papryka żółta
groszek konserwowy
smarujemy majonezem <2-3 łyżki stołowe>
tuńczyk
por i natka pietruszki
smarujemy koncentratem <2-3 łyżki stołowe>
jajka
ryż
samarujemy majonezem <2-3 łyżki stołowe>

Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny

DOBRE RADY:

1) sałatkę można przygotować w kilku mniejszych salaterkach- dla każdego z gości
2) przy podawaniu z jednej miski staramy się nabierac sałatkę tak, by podać wszystkie warstwy- dlatego najlepiej rozpoczynac od brzegu miski
3) nie polecem przyprawianie solą i pieprzem- produkty sa tak dobrane , że sałatka smakuje idealnie
4) majonez powinien być dobrej jakości- najlepszy Winiary
5) można ją przygotować dzień wcześniej- wszystkie składniki dobrze sie połączą
6) możeciezostawić trochę składników: papryki, natki, ogórków do ozdoby


SMACZNEGO!!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe