Sernik z jogurtu

autor: , kategoria: serniki, kuchnia polska , dodano: 2011-03-08
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Sernik z jogurtu
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Sernik z jogurtu

Składniki:

Przygotowanie:

Z pierwszych pięciu składników zagniatamy kruche ciasto. Dzielimy na dwie nierówne części i wkładamy do zamrażarki na czas przygotowania wypełnienia.
Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem szczypty soli, dodajemy pozostałe składniki (oprócz wiórków).
Większą częścią ciasta wykładamy spód wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą dużej blachy. Zapiekamy 15 min. w temp. 180 st. C. Następnie wylewamy na to nasz "sernik" i posypujemy startą na grubych oczkach mniejszą częścią ciasta oraz wiórkami kokosowymi. Pieczemy 50 min. w 180 st. C.
Sernik wychodzi lekki, nie za słodki i pyszny! Polecam!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem