Makaron tagiatelle z serem lazur i rokolą

autor: , kategoria: makarony, kuchnia włoska , dodano: 2011-03-08
  • Makaron tagiatelle z serem lazur i rokolą

Składniki:

Przygotowanie:

PRZYGOTOWANIE:

rozgrzewamy na patelni masło i wrzucamy orzechy, samrzymy na małym ogniu ok 3- 4 minuty. Dodajemy pokrojony w kostkę lazur, camembert, brie, i trójkąciki i zalewamy mlekiem. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem kilka minut- sos stanie się gęsty. Dodajemy 1- 2 garście rucoli- można ja lekko posiekać. Dzusimy 2-3 minuty. Przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem do smaku.


Podajemy z makaronem tagiatelle

DOBRE RADY:

1) Gdy gotujesz makaron, możesz na samym końcu gotowania wrzucic 2 garści rucoli i gotować jeszczę maks. 1 minutę. Rucola stanie się elastyczna. Jest to wersja dla tych, którzy uwielbiają ten rodzaj sałaty

2) sposób podania makaronu jest dowolny- możesz polać go sosem, lub połączyć makaron z nim w osobnym garnku.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe