Sos do mięsa z pieczarek surowych

autor: , kategoria: sosy, Wielkanocne potrawy , dodano: 2011-03-08
  • Sos do mięsa z pieczarek surowych

Składniki:

Przygotowanie:

Pieczarki oczyścić, posiekać w drobne paseczki, dodać 1/2 czosnku i zasolić ok. 1łyżeczką soli. Pozostawić na ok 1 godzinę. Po tym czasie odsączyć bardzo dokładnie z wody. Dodać resztę czosnku, jogurt naturalny i przyprawić solą pieprzem i cukrem.

Jest to idealny sos do mięs, jaj i gyrosa!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem