Sos do mięsa z pieczarek surowych

autor: , kategoria: sosy, Wielkanocne potrawy , dodano: 2011-03-08
  • Sos do mięsa z pieczarek surowych

Składniki:

  • pieczarki [30 dag] (surowe, pokrojone w cieńkie plasterki)
  • czosnek [3 ząbki] (zmiażdżony )
  • jogurt naturalny [1 op.] (ok. 300ml)
  • natka pietruszki [1 pęczek] (posiekana drobno)
  • sól - płaska łyżeczka [1 łyżeczka]
  • pieprz [1 łyżeczka]
  • cukier [1 łyżeczka]

Przygotowanie:

Pieczarki oczyścić, posiekać w drobne paseczki, dodać 1/2 czosnku i zasolić ok. 1łyżeczką soli. Pozostawić na ok 1 godzinę. Po tym czasie odsączyć bardzo dokładnie z wody. Dodać resztę czosnku, jogurt naturalny i przyprawić solą pieprzem i cukrem.

Jest to idealny sos do mięs, jaj i gyrosa!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sos grzybowy

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe