Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Kurczak z ziołami i cebulkami

autor: , kategoria: z drobiu, kuchnia polska , dodano: 2009-10-28
  • Kurczak z ziołami i cebulkami

Składniki:

Przygotowanie:

Jogurt wymieszać z ziołami prowansalskimi, posiekanymi cebulkami, oliwą i solą. Tą marynatą natrzeć umyte i osuszone udka, wstawić na 2 godz. do lodówki. Po tym czasie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok. 45 min (można też udka grillować ok. 30 min). Podawać z grzankami z bułki.

    Śr. ocena: 0.67 / recenzji: 4 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • kropka75, 2010-01-19 15:11:07
    kropka75
    Piec razem w tej marynacie, jak w sosie czy osuszyć?

    Na fotce na pewno jest to co w opisie? Mam wątpliwości.
    Komentarz
  • Convallaria majalis, 2010-04-18 18:34:41
    Convallaria majalis
    2
    Piec obtoczone sosem, ale nie za bardzo. Robiłam coś podobnego, chyba umieszczę przepis z prawdziwym zdjęciem, bo wygląda to nieco inaczej...
    Niska ocena za to, że brak konkretnych, ważnych, informacji, bo nie każdy poczatkujący musi wiedzieć jak co robić.
  • mama bartusia, 2010-04-26 20:34:09
    mama bartusia
    0
    robilam to dzis na obiad i NIE POLECAM!!! Cos okropnego
  • s4bin4, 2010-04-26 21:19:43
    s4bin4
    1
    daje niska ocene za brak infromacji i za smak bo mi nie smakowlo..
  • Berlinianka, 2010-04-26 22:23:17
    Berlinianka
    Jak nie jest napisane by wycierać marynatę, to pieczemy z?
    Ja tak robię, marynuję już w metalowej misie, w której będą się piekły. Z udek zrywam skórę i nacieram, ale jest to jogurt z czosnkiem i przyprawami. Im dłużej się marynuje tym lepiej, takiego mięsa nie sposób wysuszyć. Ale w trakcie pieczenia wydziela się dużo soku/wody, który potem trzeba odlać a mięso z pewnością nie wygląda tak jak na zdjęciu...
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Naleśniki z kurczakiem typu gyros
  • Mniam: 2
    Omlet graham z papryką i pieczarkami
  • Mniam: 2
    PLACUSZKI bezglutenowe, wegańskie, roślinne, paleo
  • Mniam: 32
    Cukinia faszerowana mięsem mielonym