Karkówka w brokułach

autor: , kategoria: z wieprzowiny, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) , dodano: 2009-12-11
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Karkówka w brokułach
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Karkówka w brokułach
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Karkówka w brokułach
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Karkówka w brokułach
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Karkówka w brokułach
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Karkówka w brokułach

Składniki:

Przygotowanie:

Karkówkę rozkroić jak książkę (nie do końca, żeby z jednej strony się zamykała). Nasmarować solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. Mięso mielone przygotować jak na kotleciki (dodać jajko, bułkę tartą, sól, cebulę). Przygotowane mięso mielone położyć na otwartej karkówce, na to położyć kilka mrożonych brokułów, plasterki czosnku i pociętą w plasterki czerwoną paprykę. Karkówkę zamknąć i związać sznurkiem lub spiąć patyczkiem do szaszłyków. Całość włożyć do rękawa, obłożyć pozostałymi mrożonymi brokułami. Piec w rękawie przez 1,5h w temperaturze ok. 180 st. Wspaniałe na obiad, również świąteczny! Smacznego!

    Śr. ocena: 4.60 / recenzji: 5 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 120 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Komentarze

  • Lenka*, 2009-12-11 16:25:33
    Lenka*
    1
    wygląda bardzo apetycznie )
  • aldii, 2009-12-11 18:35:09
    aldii
    0
    Z pewnoscia skorzystam z tego przepisu
  • kasiasiar, 2009-12-14 21:36:03
    kasiasiar
    Bardzo lubię karkówkę pieczoną a brokuły jeszcze bardziej Uważam, że przepis brzmi smakowicie a i przygotowanie dania nie wydaje sie pracochłonne więc na pewno spróbuję upiec taką w najbliższym czasie
    Komentarz
  • chilanes, 2009-12-20 11:02:40
    chilanes
    -1
    Brzmi smakowicie
  • vikunia1, 2010-01-12 22:29:43
    vikunia1
    1
    Składniki zapowiadają dobre jedzonko, jednak jakość zdjęć bardzo słaba. Myślę też , że brokuły i papryka wkładane do kieszonki powinny być zblanszowane.
  • Pomidora, 2010-02-01 14:01:35
    Pomidora
    Jakość zdjęć słaba, bo robiona komórką Warzywa nie mogą być zblanszowane - chodzi właśnie o to, żeby brokuły były mrożone. Dzięki temu karkówka jest bardziej soczysta. Papryka przy zapiekaniu staje się rewelacyjnie chrupka, nie potrzebuje blanszowania.
    Komentarz
  • plywok, 2010-02-19 18:11:08
    plywok
    a czy bez tego mięsa mielonego też wyjdzie?
    Komentarz
  • Pomidora, 2010-03-17 14:31:37
    Pomidora
    Bez mielonego wyjdzie po prostu inna karkówka Ale można spróbować, na pewno też będzie pyszna. Chociaż mielone nadaje jej w środku taki delikatny smak.
    Komentarz
  • szurabura, 2010-12-26 15:27:17
    szurabura
    1
    super przepis, lubie takie karkowkowe wariacje

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe