Papryka konserwowa słodko-kwaśna

autor: , kategoria: wytrawne przetwory , dodano: 2011-03-14
  • Papryka konserwowa słodko-kwaśna

Składniki:

Przygotowanie:

Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, odsączyć. W wyparzone słoiki powkładać po 2 ząbki czosnku, układać ścisło pokrojoną paprykę. Składniki zalewy zagotować krótko. Powstałą zalewą zalać paprykę w słoikach. Na wierzch wlać łyżkę oleju. Zakręcić. Pasteryzować grubą paprykę nie dłużej niż 20 min od zagotowania, cienką krócej
Smacznego.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Komentarze

  • marcelka25, 2011-11-13 12:41:05
    marcelka25
    papryka nie za bardzo octowa.Słodko-kwaśna.Idealna.Moi goście ją uwielbiają
    Komentarz
  • marcelka25, 2011-11-13 12:41:58
    marcelka25
    Polecam serdecznie!
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem