Zupa pieczarkowa z klopsikami

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2011-03-21
  • Zupa pieczarkowa z klopsikami

Składniki:

Przygotowanie:

W garnku gotujemy wywar z marchewki, pietruszki, selera, ziela angielskiego i liści laurowych. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni wraz z cebulą. Mięso mielone wkładamy do miski, doprawiamy do smaku, dodajemy jajko, drobniutko posiekaną cebulę i czosnek, wyrabiamy.

Do gotującego się wywaru wrzucamy pieczarki z cebulą. Z mięsa formujemy małe kuleczki i wrzucamy do wywaru. Po kilkunastu minutach dodajemy serki topione, można dodać również śmietanę z niewielką ilością mąki.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe