Zupa pieczarkowa z klopsikami

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2011-03-21
  • Zupa pieczarkowa z klopsikami

Składniki:

  • mięso mielone [0.5 kg] (mięso mielone)
  • pieczarki [1 kg] (pieczarki)
  • marchew [2 szt.] (marchewka)
  • cebula [3 szt.] (cebula)
  • pietruszka [1 szt.] (pietruszka)
  • seler [1 szt.] (seler)
  • jajka [1 szt.] (jajko)
  • serek topiony [4 szt.] (serek topiony)
  • czosnek [1 ząbek] (czosnek)
  • ziele angielskie [3 szt.] (ziele angielskie)
  • liście laurowe [3 szt.] (liście laurowe)

Przygotowanie:

W garnku gotujemy wywar z marchewki, pietruszki, selera, ziela angielskiego i liści laurowych. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni wraz z cebulą. Mięso mielone wkładamy do miski, doprawiamy do smaku, dodajemy jajko, drobniutko posiekaną cebulę i czosnek, wyrabiamy.

Do gotującego się wywaru wrzucamy pieczarki z cebulą. Z mięsa formujemy małe kuleczki i wrzucamy do wywaru. Po kilkunastu minutach dodajemy serki topione, można dodać również śmietanę z niewielką ilością mąki.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa z kapusty

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta