Garnek mięsno warzywny

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2011-03-30
  • Garnek mięsno warzywny

Składniki:

  • piwo
  • schab karkowy [1 kg] (lub szynka, łopatka może być pierś z kurczaka)
  • przyprawa do gyrosa (lub zioła prowansalskie, kto jakie lubi)
  • piwo
  • olej [1 szklanka]
  • czosnek [2 ząbki] (lub więcej zalezy jak kto lubi)
  • mrożonka - mieszanka warzywna [1 op.]

Przygotowanie:

Kroimy mięso w kostkę,wkładamy do naczynia w którym jest nalane piwo i odstawiamy na 3-4 godzinki do lodówki. Wyjmujemy mięso z piwa i wkładamy je do wcześniej przygotowanej zaprawy(olej+przyprawa+czosnek) ale piwa z naczynia nie wylewać później się przyda.
Odstawiamy mięso do lodówki na 3-4 godzinki żeby przeszło przyprawami, po wyjęciu wkładamy je na patelnie (nie trzeba dawać do smażenia oleju) podsmażamy żeby się zarumieniło po czym wrzucamy je do brytfanki. Chwilke je tam podsmażamy, zalewamy piwem i dusimy. Po jakis 10 minutach dodajemy warzywa z opakowania i wszystko mieszamy razem i dusimy tak długo aż uznamy że jest dobre do zjedzenia.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: jak zrobić popcorn

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe