Garnek mięsno warzywny

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2011-03-30
  • Garnek mięsno warzywny

Składniki:

Przygotowanie:

Kroimy mięso w kostkę,wkładamy do naczynia w którym jest nalane piwo i odstawiamy na 3-4 godzinki do lodówki. Wyjmujemy mięso z piwa i wkładamy je do wcześniej przygotowanej zaprawy(olej+przyprawa+czosnek) ale piwa z naczynia nie wylewać później się przyda.
Odstawiamy mięso do lodówki na 3-4 godzinki żeby przeszło przyprawami, po wyjęciu wkładamy je na patelnie (nie trzeba dawać do smażenia oleju) podsmażamy żeby się zarumieniło po czym wrzucamy je do brytfanki. Chwilke je tam podsmażamy, zalewamy piwem i dusimy. Po jakis 10 minutach dodajemy warzywa z opakowania i wszystko mieszamy razem i dusimy tak długo aż uznamy że jest dobre do zjedzenia.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe