Piernik na piwie

  • Piernik na piwie

Składniki:

Przygotowanie:

Miękką margarynę utrzeć z cukrem, następnie dodawać – wciąż ucierając – po jednym żółtku. Dodać miód, przyprawę, a na końcu piwo. Wsypywać stopniowo mąkę wymieszaną z sodą i starannie wymieszać, żeby nie powstały grudki. Na koniec delikatnie wymieszać z pianą z białek (i delikatanie z bakaliami – jeżli ktoś lubi). Nałożyć ciasto do dwóch podłużnych foremek (12 x 25 cm), wysmarowanych tłuszczem. Piec 50–55 min w temperaturze 190–200°C. Piernik jest świeży przez 10–12 dni.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 15

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe