Kluski śląskie

autor: , kategoria: kluski, kuchnia polska , dodano: 2011-04-05
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kluski śląskie
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kluski śląskie

Składniki:

Przygotowanie:

Ugotowane, ostygnięte ziemniaki przecisnąć przez praskę.
Podzielić w misce ziemniaki na 4 części. 1 część wyjąć położyć na górę pozostałych.
Do pustego miejsca nasypać mąki (cała dziura powinna być zasypana mąką).
Wymieszać i dodać jajko.
Lepić kuleczki, spłaszczać i zrobić dziurkę np. końcem widelca.
Wrzucić do osolonego wrzątku.
Jak wypłyną na wierzch, gotować jeszcze 3-4min.
Podsmażyć boczek i cebulkę na patelni

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe