Pieczywko w jajku

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2011-04-09
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pieczywko w jajku
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pieczywko w jajku

Składniki:

Przygotowanie:

Jajka roztrzepujemy z mlekiem, dodajemy przyprawę warzywną i oregano. Nagrzewamy patelnię z olejem. Bułki z obu stron obtaczamy jajkiem, i kładziemy na patelnie. Smażymy do osiągnięcia złoto - brązowego koloru.

Bułki można zastąpić kromkami chleba.
Najlepiej stosować do tego 2-3 dniowe pieczywo.

Smacznego! :)

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • La Monica, 2011-04-11 10:43:42
    La Monica
    1
    Grzanki francuskie ?
    Lubię i swego czasu miałam na nie fazę, nie było bez nich śniadania

    Są pyszne i chrupiące
  • Susanna, 2011-04-11 10:54:46
    Susanna
    Znany patent na odświeżenie czerstwego chleba często wykorzystywany na różnorakich biwakach. Ale mnie strasznie po takim jadle żołądek boli... Niemniej może raz jeszcze dam tego daniu szansę bo mam sporo czerstwego chleba.
    Komentarz
  • justilove, 2013-01-03 00:08:47
    justilove
    0
    Uwielbiam, smaki z dziwciństwa. To najlepszy i najprostszy przysmak na kolację lub śniadanie.
  • lamiaaaaa, 2014-08-14 21:16:32
    lamiaaaaa
    0
    U mnie w domu się na to mówi "jajo-chleb" Bardzo lubię i jest dobrym pomysłem na wykorzystanie nie pierwszej świeżości pieczywa. Ja czasem jeszcze daję na już usmażoną stronę kromki żółty serek.

    Wybieram grup Black!

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe