Babka Puszek

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy, kuchnia polska , dodano: 2011-04-12
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Babka Puszek
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Babka Puszek

Składniki:

Przygotowanie:

Margarynę utrzeć na puch z cukrem ( robię to mikserem - okrągłą końcówką ! )powoli wbijać jajka i dalej ucierać. Mąkę ziemniaczaną , pszenną, proszek do pieczenia wymieszać i dodać do masy ( nie miksować , tylko wymieszać ) . Dodać olej, ocet i aromat. Piec ok 40 min w średnio nagrzanym piekarniku ( 180stopni )


Babka jest pyszna i zawsze pieczemy ją na Święta Wielkanocne !

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 65 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 16

Komentarze

  • ramona8, 2011-04-28 14:59:41
    ramona8
    robiłam i jest wspaniała-dzieci zachwycone.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe