Piernik z polewą i wiórkami

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy, kuchnia polska , dodano: 2011-04-13
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Piernik z polewą i wiórkami
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Piernik z polewą i wiórkami

Składniki:

Przygotowanie:

Ze wszystkich składników zmiksować ciasto. Można dodać przyprawę do piernika - wyostrzy smak ciasta. Następnie pieczemy w 180 stopniach 40 minut. Po ostygnięciu ciasta można je ozdobić polewą i posiekanymi orzechami lub wiórkami kokosowymi (jak na zdjęciu).

Polewa:

1/3 margaryny
3 łyżki kakao
4 łyżki cukru
1 łyżka wody

Wszystko zagotować i jeszcze letnią polewą smarować ciasto. Odrazu posypujemy wiórkami (orzechami).

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 15

Komentarze

  • Mgie, 2011-04-20 20:35:53
    Mgie
    Mmm uwielbiam piernik A ten prezentuje się bardzo smakowicie!
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem