Omlet z łososiem

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2009-12-11
  • Omlet z łososiem

Składniki:

  • jajka [3 szt.]
  • cebula [1 szt.]
  • łosoś [15 dag] (wędzony)
  • oliwa [3 łyżki]
  • sól
  • pieprz
  • woda [1 łyżeczka]

Przygotowanie:

Łososia pokroić na mniejsze kawałki, cebulkę posiekać i razem podsmażyć na rozgrzanej pozostałej oliwie, po czym wlać rozbite z wodą jajka doprawione solą i pieprzem. Usmażyć tylko jeden omlet. Smażyć go, podnosząc brzegi, aż spód się zetnie, a wierzch pozostanie półpłynny. Po usmażeniu wstawić na minutę do nagrzanego piekarnika (180°C), a następnie zsunąć na ogrzany talerz i posypać kawałkami łososia. Podawać od razu z surówkami.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Robert Harna - omlet hiszpański

Komentarze

  • anka_bunio, 2010-08-31 11:53:08
    anka_bunio
    Smaczne i pożywne danie, choć za łososiem nie przepadam. Do tego samo zdrowie.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką