Keks babciny

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy, kuchnia polska , dodano: 2011-04-13
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Keks babciny
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Keks babciny
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Keks babciny
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Keks babciny

Składniki:

  • mąka pszenna [1.5 szklanki]
  • jajka [4 szt.]
  • soda oczyszczona [2 łyżeczki]
  • cukier [0.5 szklanki]
  • rodzynki [1 szklanka]
  • orzechy włoskie [0.5 szklanki]
  • morele [0.333 szklanki]
  • suszone śliwki [0.5 szklanki]
  • margaryna [250 g]
  • ananas (kandyzowany)

Przygotowanie:

Margarynę utrzeć z cukrem mikserem, przesiać mąkę i dodawać po 1 jajku, trochę mąki i sodę. Orzechy i morele posiekać. Następnie rodzynki i morele sparzyć, obtoczyć w mące i dodać do masy. Wlać masę do keksówki, zrobić rowek w cieście i piec w 170 stopniach 35 minut.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 15

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: pulpety w sosie koperkowym

Komentarze

  • ramona8, 2011-04-27 12:11:13
    ramona8
    wygląda apetycznie
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem