Keks babciny

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy, kuchnia polska , dodano: 2011-04-13
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Keks babciny
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Keks babciny
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Keks babciny
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Keks babciny

Składniki:

Przygotowanie:

Margarynę utrzeć z cukrem mikserem, przesiać mąkę i dodawać po 1 jajku, trochę mąki i sodę. Orzechy i morele posiekać. Następnie rodzynki i morele sparzyć, obtoczyć w mące i dodać do masy. Wlać masę do keksówki, zrobić rowek w cieście i piec w 170 stopniach 35 minut.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 15

Komentarze

  • ramona8, 2011-04-27 12:11:13
    ramona8
    wygląda apetycznie
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem