Schab pieczony

  • Schab pieczony

Składniki:

Przygotowanie:

Umyte i osuszone mięso natrzeć z każdej strony posiekanym czosnkiem, następnie oliwą, majerankiem i oregano oraz solą wymieszaną z pieprzem. Na koniec oprószyć słodką papryką. Włożyć do rękawa i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec ok. 90 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Schab można podać w całości lub pokroić na porcje.

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • DoriskaJ, 2010-12-14 15:42:27
    DoriskaJ
    1
    Podoba mi sie zestaw przypraw uzyty w tym przepisie, wiec chetnie skorzystam przy najblizszej okazji. Zdjecie wyglada apetycznie. Pomysl na pieczenie miesa w folii lub rekawie uwazam za bardzo przydatny. Sama rowniez pieke taki schab ale uzywam innego zestawu przypraw.
  • DoriskaJ, 2010-12-16 21:30:49
    DoriskaJ
    Nie wiem tylko po co az 1 szklanka oliwy. Z opisu przygotowania raczej nie wynika tak duza ilosc.
    Komentarz
  • aex, 2010-12-22 10:29:41
    aex
    2
    robię podobnie ale schab po natarciu przyprawami daję jeszcze na min. dobę do lodówki (w zamkniętej misce). Po upieczeniu w rękawie jest soczysty a nie suchy i fantastycznie smakuje (daję też więcej czosnku który przechodzi do mięska i po upieczeniu wspaniale go czuć)
  • Susanna, 2011-01-25 14:57:00
    Susanna
    1
    Ja też robię tak schab ale z jedną małą różnicą - do rękawa wlewam ok. szklankę wody. Wtedy mięso nie jest w ogóle suche, jest soczyste a i wywar można potem wykorzystać jako sos No i marynuję przez jeden dzień w lodówce.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe