Muffiny z budyniem PYSZNEE

autor: , kategoria: babeczki i muffiny , dodano: 2011-04-13
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Muffiny z budyniem PYSZNEE
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Muffiny z budyniem PYSZNEE

Składniki:

Przygotowanie:

Budyń ugotować w 300ml mleka z dwoma łyżkami cukru. Lekko przestudzić.

Masło roztopić i ostudzić. Dodać do roztopionego masła 170ml mleka oraz jajka.
W drugim naczyniu wymieszać składniki suche(mąka,proszek do pieczenia,sól,cukier).

Następnie do suchych składników wlać mokre składniki i wymieszać.
Na dno foremek wlać ok. 1cm ciasta, następnie łyżką nałożyć budyń i zakryć go resztą ciasta.

Muffiny piec 25-30 minut w 190'C
SMACZNEGO!

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 11 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 35 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Carrolyn, 2012-01-01 18:20:09
    Carrolyn
    3
    zrobiłam, spróbowałam - pyszne
    wprowadziłam 2 małe modyfikacje - na budyń kładłam jeszcze kostkę czekolady a sam budyń ugotowałam w 350ml mleka z 2 łyżeczkami cukru .
    wyszło naprawdę pyszne - polecam
    najważniejsze, że jak to muffiny - robi się błyskawicznie
  • loretta77, 2012-01-08 13:25:27
    loretta77
    2
    Wypróbowałam ten przepis i stwierdzam, że mufinki smakują znakomicie. Ja jednak swoje piekłam krócej, pierwszy wsad 20min i troszkę od spodu się przypiekły ale drugą porcję piekłam 15min i wyszły idealne. Piekłam w papierowych foremkach i trochę wyszły płaskie ale w smaku pychota
  • leyonel, 2012-02-03 00:10:37
    leyonel
    1
    Świetny przepis! Muffinki wyszły wilgotne i pyszne, robiłam je dwa razy, raz z budyniem, a raz z jagodami i też były pyszne
  • Irreplaceable, 2012-02-05 12:39:07
    Irreplaceable
    1
    Świetny przepis! Bardzo prosty, nie wymagający skomplikowanych składników. Robiąc je nie spodziewałam się aż tak wspaniałego efektu! Muffiny wyszły pyszne, wszystkim smakowały, ładnie urosły, a takie świeżutkie, lekko ciepłe są po prostu niebiańskie!!
  • aeronauta, 2012-02-09 14:39:07
    aeronauta
    0
    Właśnie z godzinę temu upiekłam. Przepis prosty (jak to na muffinki) i klarowny. Muffinki wychodzą pyszne - choć osobiście żałuję, że nie kupiłam innego smaku budyniu (konkretnie toffi ), bo brakuje mi tu intensywniejszego smaku nadzienia właśnie. Ale i tak są pyszne. Mam nadzieję, że jutro będą tak samo dobre i budyń mi się nie skożuchuje w muffinkach.
  • zakapleksiona, 2012-02-10 17:09:45
    zakapleksiona
    Mmm ! Świetne. Chyba zaraz wezmę się za zrobienie
    Komentarz
  • boriqua, 2012-02-12 00:59:28
    boriqua
    ciasto ma dobry smak, niestety budyń wypłynął z muffinek i rozlał się po piecu
    Komentarz
  • allie, 2012-02-12 20:34:58
    allie
    Ale jak budyń mógł się wylać z foremek???

    A a propos przepisu: uwielbiam ciasta z budyniem, więc pewnie wypróbuję ten przepis. Mufinki można też z wierzchu czymś posypać, np. płatkami migdałowymi.
    Komentarz
  • boriqua, 2012-02-14 00:03:49
    boriqua
    na wierzchu muffinek zrobiły się dziurki przez które wylał się prawie cały budyń
    Komentarz
  • aeronauta, 2012-02-14 13:45:08
    aeronauta
    Ja za to mam inny problem. Na drugi dzień muffinki nie były już tak dobre niestety. Budyń częściowo wsiąkł w ciasto, częściowo zastygł w kożuch, także w środku w miejscu budyniu były dość pokaźne dziury z kożuszkiem na obrzeżach. Już oceniłam i oceny nie zmienię, ale teraz już dużo mniej polecam. Wolę inne nadzienia jednak . Budyń jest ok, tylko jeśli zje się muffiny tego samego dnia (najlepiej jeszcze ciepłe, wtedy jest taki fajny leisty).
    Komentarz
  • blonde_hair, 2012-02-14 15:00:32
    blonde_hair
    Boriqua ale przeciez ten budyn jest gesty, to jak sie mógł wylac?Zrobiny z 300ml mleka to wychodzi bardzo gesty
    Komentarz
  • gonia 33, 2012-02-14 15:51:42
    gonia 33
    1
    Muffunki wyszły przepyszne,polecam ten przepis.
  • boriqua, 2012-02-21 22:58:34
    boriqua
    ale podczas pieczenia budyń zaczął się tak jakby gotować i wyłaził każdą możliwą dziurką chociaż starałam się nakładać ciasto tak by żadnych nie było
    Komentarz
  • kropka75, 2012-02-22 07:56:26
    kropka75
    Budyń jest gęsty na zimno. Po podgrzaniu robi się ciekły. Żadna to ameryka.

    Ja tego przepisu jeszcze nie przerobiłam, bo na foremkach z papieru boję się właśnie tego efektu wylania poza ciasto.

    Jak kiedyś nabędę silikonowe, wyższe takie, to zrobię.
    Komentarz
  • lubiekisiel, 2012-03-22 17:40:14
    lubiekisiel
    0
    Bardzo dobre babeczki wychodzą! Zrobiłam z czekoladowym budyniem i polecam!
  • Brysiak, 2012-04-19 16:34:36
    Brysiak
    Mam pytanie.
    Ile mniej więcej muffinek wychodzi z tego przepisu?
    Komentarz
  • nena1, 2012-06-01 16:33:27
    nena1
    0
    Upieklam te muffinki wczoraj no i niestety... PYSZNE Teraz bede miala problem,bo jak tu bedzie ich nie piec?! Jedna zostawilam na dzisiaj-nadal pyszna,nic nie nie stalo-budyn sie nie rozwarstwil,nie wsiakl.Rewelacja i na dodatek latwa do zrobienia.
  • Claire91, 2012-09-27 19:49:11
    Claire91
    0
    Muffinki są pyszne!
  • koniczynka15, 2013-02-10 11:05:24
    koniczynka15
    0
    Robiłam te muffiny już dwukrotnie i za każdym razem smakują lepiej ! Prosty przepis, szybkiw wykonaniu. Te muffiny podbiły serca mojej rodziny !
  • Verunka, 2013-09-12 22:56:25
    Verunka
    Pychota! Robie z tego przepisu muffiny juz ktoryś raz Warto!
    Komentarz
  • sillvvia, 2014-03-26 19:40:30
    sillvvia
    0
    Pyszne są połowa ciepłych już znikła, do ciasta wrzuciłam pokrojone jabłko i wlożyłam kostke czekolady do każdej muffiny i teraz takie piekę. Tylko zapomniałam do tamtych posłodzić budyniu, ale i tak przepyszne

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem