Babka Majonezowa Wilgotna i Pyszna

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy, kuchnia polska , dodano: 2011-04-14
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Babka Majonezowa Wilgotna i Pyszna
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Babka Majonezowa Wilgotna i Pyszna
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Babka Majonezowa Wilgotna i Pyszna
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Babka Majonezowa Wilgotna i Pyszna

Składniki:

Przygotowanie:

Jajka ubijamy ze szczyptą soli na pianę, wsypujemy cukier miksujemy, mąkę z proszkiem do pieczenia ciągle miksując. Dodajemy majonez. Miksujemy dokładnie na puszysta masę.


Na koniec dodajemy kilka kropli olejku śmietankowego lub waniliowego.
Babę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180° C i pieczemy 40-50 minut (aż się zarumieni).

Jak dobrze ostygnie wyjąć z formy, nie wcześniej to delikatne ciasto miękkie i puszyste.

Posypać cukrem pudrem.

GOTOWE!

Można też upiec w keksówce.




POLECAM!!!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Komentarze

  • stefka1608, 2013-10-11 19:13:38
    stefka1608
    Chciałam spytać na jaką to formę?
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe