Gyros

autor: , kategoria: z mięs mieszanych, kuchnia arabska , dodano: 2009-10-28
  • Gyros

Składniki:

Przygotowanie:

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na cienkie plasterki. Czosnek obrać i posiekać, połączyć
z olejem wymieszanym z przyprawą do grosa i sokiem z cytryny. Mięso włożyć do marynaty,
odstawić na 2 godz. Po tym czasie ułożyć na tacce lub folii i grillować (można również usmażyć). Podawać z sałatą lodową.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • ewelline, 2010-02-20 19:15:19
    ewelline
    0
    uwielbiam gyrosa!!!!!!
  • goodangel, 2010-05-10 13:40:44
    goodangel
    Ja Gyrosika jem tylko z kurczaka ponieważ tylko tak mi gyros smakuje I oczywiscie jem z salata,pomidorkami,cebulk a,ogorek zielony i z sosem majonezowym czasem na talerzu a czasem w tortilli
    Komentarz
  • kropka75, 2010-09-01 20:49:50
    kropka75
    1
    Bardzo lubię. Najlepiej z przyprawą Kamisa. Pycha.
    Tyle że nie używam wołowiny, za dużo zabawy i zwykle włazi w zęby. Wolę wieprzka. Ewentualnie kurczaka.

    Smaczne jedzonko. Do jakiejś sałaty różnorodnej idealne. No i sos czosnkowy lub tzatziki obowiązkowo.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 6
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem
  • Mniam: 2
    Bananowe tosty francuskie (bezjajeczne)