Cytrynowa babka wielkanocna

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy, kuchnia polska , dodano: 2011-04-22
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Cytrynowa babka wielkanocna
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Cytrynowa babka wielkanocna

Składniki:

  • cytryna
  • jajka
  • mąka ziemniaczana [5 dag]
  • proszek do pieczenia [1 łyżka]
  • mąka pszenna (margaryny, cukru pudru - tyle ile ważą jajka)

Przygotowanie:

Margarynę rozetrzeć. Dodawać cukier i żółtka stale ucierając. Proszek do pieczenia zmieszać z mąką pszenną i ziemniaczaną i dodać.
Zetrzeć skórkę z cytryny, potem obrać białą cześć i resztę zetrzeć, na końcu wymieszać ciasto z pianą. Piec godzinę w temperaturze 170 stopni.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 17

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: cukinia marynowana

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką