Ciastka półfrancuskie

autor: , kategoria: ciasta kruche i francuskie, kuchnia francuska , dodano: 2011-04-23
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ciastka półfrancuskie
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ciastka półfrancuskie

Składniki:

Przygotowanie:

1. Posiekać margarynę z mąką, dodać żółtka i śmietanę, wyrobić ciasto, włożyć je do lodówki.

2. Po 2 godz. ciasto wyjąć, rozwałkować na grubość pół centymetra i wyciąć ciastka dowolnymi foremkami.

3. Ułożyć na lekko natłuszczonej blaszce, wierzch posmarować jajem i posypać grubym cukrem.

4. Upiec na rumiano w temperaturze 200 stopni C.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 20

Komentarze

  • rima19, 2016-01-09 13:10:18
    rima19
    czy to są takie ciastka co po kilku dniach są jeszcze pyszniejsze?
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe