sos czosnkowy

autor: , kategoria: sosy , dodano: 2009-12-11
  • sos czosnkowy

Składniki:

  • jogurt grecki [1 op.] (może być inny naturalny)
  • majonez [2 łyżki]
  • czosnek [2 szt.] (ząbki)
  • sól (do smaku)
  • papryka (słodka mielona)

Przygotowanie:

Wymieszać jogurt z majonezem,dodać przepuszczony przez praskę czosnek,dodać przyprawy,wymieszać. Podawać z naleśnikami,sałatkami itp.

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 5 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sos grzybowy

Komentarze

  • Paramore, 2009-12-11 21:01:24
    Paramore
    2
    Niezastąpiony, idealny do wielu potraw
    Ja nie dodaję jednak papryki, tak wolę po prostu .
  • kasia.diet, 2009-12-12 11:16:51
    kasia.diet
    1
    1 opakowanie jogurtu - znaczy male?
  • zuzaneczka, 2009-12-23 11:58:29
    zuzaneczka
    1
    świetny ten sos - znam i stosuję od dawna, doskonale sprawdza się do mięs, wędlin i pieczonych ziemniaków.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką
  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)