Pascha

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy, kuchnia polska , dodano: 2011-04-24
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pascha
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pascha
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pascha
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pascha
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pascha
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pascha
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pascha
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pascha
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pascha
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pascha

Składniki:

Przygotowanie:

1. Kandyzowane ananasy wkładamy do miseczki, dodajemy do nich skórkę z cytryny i zalewamy wyciśniętym z 1 cytryny sokiem. Odstawiamy.
2. Twaróg rozdrabniamy, dodajemy do niego śmietanę i masło. Miksujemy wszystko, aż masa stanie się dość gładka (nie będzie idealnie gładka, ponieważ używamy twarogu niemielonego :))
3. Dodajemy cukier puder i miód. Miksujemy.
4. Wrzucamy przygotowane kandyzowane ananasy (bez soku z cytryny) i posiekane orzechy włoskie. Mieszamy.
5. Sitko wykładamy gazą. Stawiamy na talerzu.
6. Przekładamy masę na sitko wyłożone gazą. Brzegi materiału zawijamy do środka. Przykrywamy talerzykiem. Obciążamy ciężkim przedmiotem.
7. Odstawiamy do lodówki na kilkanaście godzin, aż z masa odda nadmiar wody i stężeje.
8. Przed podaniem rozwijamy materiał, wyjmujemy paschę, przekładamy na talerz, zdejmujemy gazę.
9. Dekorujemy. Ja użyłam siekanych migdałów i kandyzowanej skórki z cytryny własnej roboty.
Przepis na skórkę: http://wizaz.pl/kulinaria/profil.php?uid=47791

Smacznego!

Czas przygotowania nie obejmuje czasu na stężenie masy :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 35 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe