Kandyzowana skórka z cytryny

  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kandyzowana skórka z cytryny
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kandyzowana skórka z cytryny
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kandyzowana skórka z cytryny
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kandyzowana skórka z cytryny

Składniki:

  • cytryna [2 szt.] (sok i skórka)
  • cukier [3 łyżki]

Przygotowanie:

1. Cytrynę myjemy i sparzamy wrzątkiem, obieramy i kroimy skórkę w kosteczkę.
2. Wyciskamy sok z cytryny, wlewamy sok na małą patelnię lub do rondelka, dodajemy cukier i pokrojoną skórkę.
3. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu, aż syrop zgęstnieje.
4. Rozkładamy na talerzyku i pozostawiamy do ostygnięcia.

Używamy do ciast, deserów, herbaty :)

Smacznego!

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: dynia marynowana

Komentarze

  • kropka75, 2011-05-17 09:22:40
    kropka75
    -1
    Bardzo fajne. I prawdziwe, w odróżnieniu od tej kupnej, plastikowej często.

    Ładny dodatek co babek, serników i innych ciast.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką