Kapusta pekińska z kurczakiem
autor: niusiunia20,
kategoria: sałatki , dodano:
2011-04-25
Składniki:
- kapusta pekińska [1 szt.]
- korniszony [1 op.]
- przyprawa do gyrosa [1 szt.]
- jogurt naturalny [1 szt.] (duży)
- majonez [1 op.]
- keczup [1 szt.]
- papryka czerwona [1 szt.]
- pierś kurczaka [1 szt.] (podwójna)
- czosnek [4 ząbki]
Przygotowanie:
Mięsko kroimy w kostkę,
Posypujemy przyprawą do gyrosa.
Podsmażamy na patelni.
Kapustę tniemy na paseczki.
Kilka ogórków, zależy jakiej są wielkości, ja daje z 5-6 takich większych kroimy w kostkę.
Paprykę kroimy w kostkę.
Sos:
Trzemy czosnek na najmniejszej tarce i później ja jeszcze nożem na drobniejsze, no chyba że nie przeszkadza komuś to nie trzeba.
Do dużego jogurtu dodajemy 3 łyżki majonezu, keczup (ilość według uznania), czosnek posiekamy, sól, pieprz do smaku.
Wszystko mieszamy i gotowe.
Smacznego.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka świąteczna z ziemniakami, brokułami i łososiem
Komentarze