Mazurek różany

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy, kuchnia polska , dodano: 2011-04-25
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mazurek różany
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mazurek różany

Składniki:

Przygotowanie:

Mąkę z cukrem i solą wsypać do miski, masło posiekać, dodać żółko i szybko wyrobić na plastyczną masę.
Ciasto włożyć na min. 1 h do lodówki (max. 3 dni w lodówce).
Wyłożyć nim spód tortownicy, zrobić widelcem dziurki.
Piec ok. 15 minut w 180 stopniach.Na upieczony spód wyłożyć konfiturę i udekorować płatkami. Zostawić w zimnym miejscu na całą noc.
Smacznego!
Przestudzić.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 120 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe