Lekka tarta serowa
Składniki:
- ser twarogowy [600 g] (chudy)
- jajka [2 szt.]
- cynamon [4 łyżki] (w proszku)
- miód [4 łyżki] (naturalny)
Przygotowanie:
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywna pianę ze szczyptą soli.
Twaróg rozgnieść dokładnie widelcem, dodać miód i cynamon - wymieszać dokładnie, dodać pianę z białek i delikatnie połączyć wszystkie składniki - wyłożyć do foremki na tartę, wstawić do rozgrzanego na 170C piekarnika - piec 10min.
Żółtka rozkłócić, wyjąć podpieczoną tartę i za pomocą pędzelka posmarować górę żółtkami - wstawić do piekarnika i piec jeszcze 8-10min,aż żółtka się zaciągną. Wystudzić.
SMACZNEGO!!!
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: tarta z brokułami, szynką i serem
Komentarze