Lekka tarta serowa

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy, kuchnia polska , dodano: 2011-04-25
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Lekka tarta serowa
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Lekka tarta serowa

Składniki:

Przygotowanie:

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywna pianę ze szczyptą soli.

Twaróg rozgnieść dokładnie widelcem, dodać miód i cynamon - wymieszać dokładnie, dodać pianę z białek i delikatnie połączyć wszystkie składniki - wyłożyć do foremki na tartę, wstawić do rozgrzanego na 170C piekarnika - piec 10min.

Żółtka rozkłócić, wyjąć podpieczoną tartę i za pomocą pędzelka posmarować górę żółtkami - wstawić do piekarnika i piec jeszcze 8-10min,aż żółtka się zaciągną. Wystudzić.
SMACZNEGO!!!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Komentarze

  • kliwia42, 2011-04-27 15:31:02
    kliwia42
    fajne
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe