Babka jogurtowa

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy, kuchnia polska , dodano: 2011-04-25
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Babka jogurtowa
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Babka jogurtowa

Składniki:

Przygotowanie:

Jaja utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę.Stopniowo dodawać :jogurt,olej i mąke przesianą z proszkiem do pieczenia.Wyrabiać do całkowitego połączenia skladników.Gotową masę przełożyć do wysmarowanej margaryną i wysypanej mąką formy.Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i piec w temp.150-160 stopni okolo 45 minut. Ostudzone ciasto można udekorować polewą czekoladową lub lukrem.
Smacznego :-)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 16

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe