Babka jogurtowa

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy, kuchnia polska , dodano: 2011-04-25
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Babka jogurtowa
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Babka jogurtowa

Składniki:

  • mąka pszenna [2 szklanki]
  • cukier [1 szklanka]
  • jajka [3 szt.]
  • jogurt naturalny [180 ml]
  • olej [180 ml]
  • cukier waniliowy [1 op.]
  • proszek do pieczenia [1 łyżeczka]

Przygotowanie:

Jaja utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę.Stopniowo dodawać :jogurt,olej i mąke przesianą z proszkiem do pieczenia.Wyrabiać do całkowitego połączenia skladników.Gotową masę przełożyć do wysmarowanej margaryną i wysypanej mąką formy.Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i piec w temp.150-160 stopni okolo 45 minut. Ostudzone ciasto można udekorować polewą czekoladową lub lukrem.
Smacznego :-)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 16

Polecany film:

Jak przytyć? Krótkie wideo z poradami

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta