Mazurek biszkoptowy

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy, kuchnia polska , dodano: 2011-04-25
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mazurek biszkoptowy
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mazurek biszkoptowy

Składniki:

  • mąka [20 dag]
  • jajka [4 szt.]
  • cukier puder [15 dag]
  • proszek do pieczenia [1 łyżeczka]
  • bakalie [20 dag]
  • dżem (wg uznania)
  • polewa czekoladowa (gotowa)

Przygotowanie:

Jaja ubijać z cukrem nad parą aż masa będzie biała i puszysta. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Bakalie dodać do ciasta, część z nich pozostawiając do dekoracji. Tortownicę wysmarować tłuszczem, wyłożyć ciasto i piec ok. 30 minut w temperaturze 180 st. C. Wystudzony mazurek posmarować dżemem i oblać grubą warstwą polewy czekoladowej, a następnie udekorować według uznania.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: puree z dyni

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem