Mazurek biszkoptowy

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy, kuchnia polska , dodano: 2011-04-25
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mazurek biszkoptowy
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mazurek biszkoptowy

Składniki:

Przygotowanie:

Jaja ubijać z cukrem nad parą aż masa będzie biała i puszysta. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Bakalie dodać do ciasta, część z nich pozostawiając do dekoracji. Tortownicę wysmarować tłuszczem, wyłożyć ciasto i piec ok. 30 minut w temperaturze 180 st. C. Wystudzony mazurek posmarować dżemem i oblać grubą warstwą polewy czekoladowej, a następnie udekorować według uznania.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe