Kolorowe babeczki z czekoladą w środku

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy, kuchnia polska , dodano: 2011-04-26
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kolorowe babeczki z czekoladą w środku
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kolorowe babeczki z czekoladą w środku

Składniki:

  • jajka [2 szt.]
  • margaryna [150 g]
  • woda [75 ml]
  • ciasto do babeczek [1 op.]
  • kulki czekoladowe [3 łyżki]
  • cukier puder [5 łyżek]
  • kuleczki ozdobne [1 op.]
  • posypka kolorowa [1 łyżka]

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 180 stopni, na blasze ustawić 12 papierowych foremek.
Do naczynia wsypać ciasto z opakowania, dodać jajka, rozpuszczoną, schłodzoną margarynę Kasia i wodę, dokładnie wymieszać mikserem, wsypać kulki czekoladowe, równomiernie je rozprowadzić. Ciasto nakładać do foremek po ok. 2 łyżki i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec babeczki na środkowym poziomie piekarnika 18 minut, po upieczeniu wyjąć i ostudzić.
Zrobić lukier rozcierając cukier puder z wrzącą wodą, jeśli jest za gęsty zwiększyć ilość wody, polukrować zimne babeczki, posypać kolorowymi, ozdobnymi kuleczkami i posypką.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: jabłecznik

Komentarze

  • kliwia42, 2011-04-27 15:34:57
    kliwia42
    mniam -dobre i łatwe do zrobienia.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta