Mazurek kajmakowy

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy, kuchnia polska , dodano: 2011-04-26
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mazurek kajmakowy
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mazurek kajmakowy
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Mazurek kajmakowy
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Mazurek kajmakowy
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mazurek kajmakowy
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mazurek kajmakowy

Składniki:

Przygotowanie:

1. Żółtka rozdrobnić.
2. Z mąki, masła, cukru pudru i żółtek zagnieść ciasto.
3. Odłożyć ciasto do lodówki na minimum godzinę.
4. Schłodzone rozwałkować i wyłożyć na wysmarowaną i wysypana bułką tartą formę.
5. Piec na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
6. Na wystudzonym cieście rozsmarować masę kajmakową i udekorować bakaliami.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 90 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Komentarze

  • agnes208, 2011-04-27 16:09:12
    agnes208
    1
    pieknie wygląda
  • eluchap, 2012-03-31 15:24:50
    eluchap
    1
    Mazurek kajmakowy jak marzenie

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe