Mazurek migdałowo-porzeczkowy

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy, kuchnia polska , dodano: 2011-04-26
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mazurek migdałowo-porzeczkowy
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mazurek migdałowo-porzeczkowy
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mazurek migdałowo-porzeczkowy
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mazurek migdałowo-porzeczkowy

Składniki:

Przygotowanie:

1.)Migdały zmielić do konsystencji mąki . Dodać sodę , proszek do pieczenia i bułkę tartą.

2)W oddzielnym naczyniu masło zmiksować z 5 całymi jajami i cukrem.

Stopniowo dosypując produkty z punktu 1 do jajek miksować do uzyskania jednolitej masy.

Piec 50 minut w 180C*

Lekko ciepłe ciasto przekroić w połowie i posmarować dżemem.
Po ostygnięciu wylać polewę czekoladową i udekorować według uznania.

Smacznego ! :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe