Królik wielkanocny

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy, kuchnia polska , dodano: 2011-04-26
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Królik wielkanocny
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Królik wielkanocny

Składniki:

Przygotowanie:

1.Biszkopt przekrój wzdłuż na dwie równe połówki. Wytnij z tego pasek o szerokości 1 cm, będą to uszy królika. Jedną połówkę ciasta posmaruj dżemem i na wierzch połóż drugą, w ten sposób utworzymy ciało naszego królika. Połóż ciasto w pozycji pionowej, tak by płaska krawędź znajdowała się na tacy.

2.Na jednym z końców zrób małe wcięcie. Powinno znajdować się ono w odległości około 1/3 od końca długości ciasta. Wytnij niewielki trójkąt. W ten sposób utworzymy ciało i głowę królika. Wycięty trójkąt przymocuj do końca ciała naszego królika, będzie to jego ogon.

3.Całe ciało królika pokryj schłodzoną bitą śmietaną. Zaokrąglij boki. Całość posyp białymi wiórkami kokosowymi.

4.Z odciętych pasków biszkoptowych zrób uszy królika. Używając kamyczków zrób oczy i nosek królika.
Posyp pomarańczowymi wiórkami kokosowymi.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • dorota19791, 2011-04-26 23:14:24
    dorota19791
    mniam :P pieknie wyglada:P
    Komentarz
  • majusia0, 2011-04-26 23:26:12
    majusia0
    na pewno jest pyszne
    Komentarz
  • monika26sz, 2011-04-26 23:28:21
    monika26sz
    super mniam
    Komentarz
  • kasim, 2011-04-27 09:16:07
    kasim
    pycha zjadłabym to
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem