Wielkanocne babeczki z białek

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy, kuchnia polska , dodano: 2011-04-26
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Wielkanocne babeczki z białek
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Wielkanocne babeczki z białek

Składniki:

Przygotowanie:

Masło stopić i ostudzić. Białka ubić na sztywno, dodać cukier; ubijać do całkowitego rozpuszczenia.
Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia, bakalie, sok z cytryny, kandyzowaną skórkę i masło.
Całość delikatnie wymieszać. Wyłożyć do formy posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Piec w temperaturze około 160 stopni przez około 30 -40 minut.
Porcja wystarcza na około 10 babeczek w formie dla muf finek.
Po upieczeniu babeczki można polać dowolną polewą, lukrem i udekorować bakaliami.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe