Tuńczykowe cudo

autor: , kategoria: sałatki, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) , dodano: 2011-04-28
  • Tuńczykowe cudo

Składniki:

  • tuńczyk [1 op.]
  • por [1 szt.]
  • jajka [2 szt.]
  • keczup
  • majonez
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

zalewę z puszki tuńczyka usuwamy, tuńczyka rozdrabniamy. Dolną (jasną) część pora drobno szatkujemy. Jajka gotujemy na twardo i drobno kroimy. dodajemy majonez, keczupu troszkę sól i pieprz. wszystkie skłądniki mieszamy. ot i wszystko:)
jeśli ktoś lubi do sałatki można drzucić trochę kukurydzy z puszki.

Jedna uwaga - należy uważać żeby nie przesadzić z ilością pora, bo jego intensywny smak może "zabić" smak pozostałych składników.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka świąteczna z ziemniakami, brokułami i łososiem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką