3 BIT

autor: , kategoria: ciasta kruche i francuskie , dodano: 2011-05-05
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! 3 BIT
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! 3 BIT

Składniki:

Przygotowanie:

Jeśli wybraliście mleko skondensowane słodzone to gotować 3 godziny na wolnym ogniu. A jeśli puszkę masy krówkowej to podgrzać.

1 warstwa: Herbatniki

2 warstwa : na mleku ugotować 2 budynie. Do gotowanego gorącego budyniu wsypac galaretkę , wymieszać i wystudzić. Zimny budyń ukręcić z masłem lub margaryną

3 warstwa : Herbatniki

4 warstwa : Karmel

5 warstwa : Herbatniki

6 warstwa : Ubita śmietana z 2 łyżeczkami cukru pudru

Wierzch posypać wiórkami czekolady.

Smacznego :)

    Śr. ocena: 4.79 / recenzji: 6 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 5 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • ChocoWhite, 2011-05-05 14:18:50
    ChocoWhite
    sorry , ale skladniki mi nie chca wyskoczyc i czas jesli ktos wybierze gotowanie mleka skondensowanego ok 5 godzin
    Komentarz
  • gsk, 2011-05-06 21:11:48
    gsk
    Co tak dlugo z tym mlekiem?! Ja gotuję do 3 godzin i jest takie, jak powinno być.
    Komentarz
  • owocowylulek, 2011-05-08 17:20:48
    owocowylulek
    wyglada na baardzo prosty ;]
    szkoda ze składiki mi sie nie pokazuja ;/
    pozaty,,.. chyba ciężko posmarować herbatniki masa kajmakowa ?;/ ta juz gotowa na pewno....
    Komentarz
  • gsk, 2011-05-22 15:57:39
    gsk
    Owocowylulek ja jak robię ciasta tego typu to robię z mleka skondensowanego gotowanego i wtedy nie jest takie gęste jak gotowe i spokojnie można je wyłożyć na herbatniki.
    Komentarz
  • NENULKA1616, 2011-08-16 19:14:53
    NENULKA1616
    0
    Pychota!

    Robię go tak samo ale kiedyś postanowiłam i dodałam jeszcze jedną warstwę- Wiśnie z domowego kompotu!
  • michachacha, 2011-08-21 09:52:23
    michachacha
    2
    Ciasto wyszło mi przepyszne! Jestem początkującą kucharką więc chciałam zrobić coś prostego, a to ciasto robi się z przyjemnością. Myślałam, że będzie za słodkie, ale wyszło idealne!
  • moniak85, 2011-10-13 22:46:40
    moniak85
    3
    witam. zastanawiam się po co ta galaretka do budyniu, wydaje mi się zbędna. a do śmietany pod koniec ubijania dodaję rozpuszczona żelatynę - wtedy nie klei się tak bardzo i jest taka sprężysta. pozdrawiam
  • paulinaa92, 2012-08-15 16:17:09
    paulinaa92
    -1
    Uwielbiam Najlepsze ciasto na świecie
  • julita14478, 2012-08-19 15:47:23
    julita14478
    1
    Jest przepyszny! Chociaż nie lubie słodkich ciast jest to jedno z moich ulubionych. Idealne na każdą okazję
  • dziewczyna00, 2014-02-03 07:40:31
    dziewczyna00
    0
    Jako mało doświadczona w robieniu ciast i ciasteczek szukałam czegoś efektownego, ale mało skomplikowanego. Trafiło na to cudo.

    Robi się banalnie prosto, szybko a jest bardzo smaczne i ładnie wygląda. Ode mnie 5
  • Lolita789, 2014-10-19 16:16:01
    Lolita789
    Do masy krówkowej dodaje łyżkę masła jest bardziej lśniace i nie takie słodkie i lepiej się kładzie na herbatniki
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem