Pasta do chlebka

autor: , kategoria: pasty, dla diabetyków , dodano: 2009-12-11
  • Pasta do chlebka

Składniki:

Przygotowanie:

Twaróg zmieszać z jogurtem naturalnym.
Szczypiorek, rzodkiewki i ogórek drobniutko posiekać i dodać do masy twarogowej.
Całość przyprawić do smaku.
Smacznego :)

    Śr. ocena: 4.65 / recenzji: 10 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Kancia, 2009-12-16 14:40:30
    Kancia
    1
    Pycha uwielbiam
  • zuzaneczka, 2009-12-23 00:22:20
    zuzaneczka
    3
    Ja stosuję zamiast jogurtu mleko i nie dodaję ogórka.
    To mój śniadaniowy numer jeden
  • Ashira, 2009-12-29 12:20:15
    Ashira
    2
    był tu już podobny przepis...
    ale zawsze jak widzę moje ukochane połączenie nie mogę przejść obojętnie
    mogłabym w zasadzie to codziennie jeść i mi się dalej nie znudzi
  • zlosliwiec, 2009-12-30 00:11:45
    zlosliwiec
    3
    Chińczycy mawiają, że smak pochodzi z tłuszczu i ja niestety jestem w tej kwestii bardzo chiński

    Aby serek smakował dobrze takim chińczykom jak ja, zamiast jogurtu należy dodać śmietanę (18%) i użyć sera półtłustego. Wtedy twaróg nie jest taki postny.

    Dodatek ogórka jest dla mnie dość nowy. Mam wrażenie, że taki twarożek po 1-2 godzinach będzie dość wodnisty, bo ogórek puści sok w połączeniu z solą.
  • truskawkowawiosna, 2010-01-08 17:39:16
    truskawkowawiosna
    4
    mam podobne odczucia jak Zlośliwiec- wersja dla odchudząjących się nie jest tak smaczna jak ze śmietaną i serem poltlustym badz tlustym

    dodalabym tez kawalek drobno posiekanej cebuli, nadaje ona charakteru paście

    z ogórkiem nigdy nie robię, ale za to polecam dodanie garsci kiełków brokuła, lucerny czy rzodkiewki
  • phdwao, 2010-01-09 20:24:17
    phdwao
    1
    Pychotka, uwielbiam twarożki z róznymi dodatkami, jem praktycznie codziennie, duzo ćwicze i dla mnie to cos pysznego i pożywnego.
  • anetka832, 2010-01-14 11:44:48
    anetka832
    2
    Uwielbiam taką potrawkę, z tym że zazwyczaj wcinam ją solo, a nie jako pastę. I dodaję jeszcze drobno pokrojonego pomidorka. Nie wiem, czy ogórek i pomidor po jakimś czasie "puszczą wodę", bo zjadam zaraz po zrobieniu
    I faktycznie, wersja za śmietaną, chociaż 12%, smakuje mi dużo bardziej niż z jogurtem.
  • Rodzynka1989, 2010-01-14 13:25:18
    Rodzynka1989
    Ja do niczego nie używam śmietany, bo po prostu nie lubię. U mnie ta pasta też długo nie postoi, więc wodnista raczej nie będzie, a nawet jeśli tak to nic nie szkodzi
    A ogórka z pomidorem staram się nie łączyć, bo podobno "zabija" się wtedy wit.C.
    Komentarz
  • anetka832, 2010-01-14 13:43:44
    anetka832
    Też słyszałam, że połączenie pomidora i ogórka sprawia, że "zabijamy" wit.C;( Ale strasznie lubię takie połaczenie
    Komentarz
  • kropka75, 2010-01-14 20:17:40
    kropka75
    2
    Ja również wolę wersję ze śmietaną. Próbowałam z jogurtem i to jednak nie do końca to.
    Szczypior, rzodkiewka super. Ogórka nie dodaję.
    Złoś ma rację - puszcza wodę.
    Ja lubię sobie zostawić niedzielny śniadaniowy serek na pon. rano do pracy - a ta wersja się nie nadaje.

    Tyle moich uwag. Ogólnie smaczna pasta, zasłużona czwórka.

    Ps. Rodzynko - ogórek zabija wit. C wszędzie, nie tylko w pomidorach, w szczypiorku i rzodkiewce także.
  • Rodzynka1989, 2010-01-14 20:44:41
    Rodzynka1989
    Dzięki, dobrze jest być uświadomionym
    Komentarz
  • kasiasiar, 2010-02-01 17:40:16
    kasiasiar
    2
    uwielbiam wersje z rzodkiewka i szczypiorkiem
  • Rodzynka1989, 2010-02-01 17:47:36
    Rodzynka1989
    Ja też lubię z rzodkiewką i szczypiorkiem, ale to tylko latem, kiedy mam swoje w ogródku
    Komentarz
  • anomaly, 2010-02-18 22:35:34
    anomaly
    3
    Również wolę śmietankę zamiast jogurtu. Ogórka nigdy nie dodawałam do takiej pasty, ale chyba spróbuję w takim połączeniu. Być może, że puszcza sok, ale przeze mnie taka pasta jest zjadana w mgnieniu oka, więc i tak długo nie postoi.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe