Pieczone udka dla

autor: , kategoria: z drobiu, bezglutenowe, kuchnia polska , dodano: 2011-05-05
  • Pieczone udka dla

Składniki:

Przygotowanie:

Udka dokładnie opłukać i oczyścić. Przygotować rękaw do pieczenia tak, by wszystkie udka swobodnie w nim leżały i spiąć go z jednej strony klipsem. Udka włożyć do rękawa i wsypać pół łyżeczkę soli, następnie pół torebki przyprawy do kurczaka, potem łyżeczkę czosnku granulowanego i szczyptę pieprzu. (W zależności od ilości udek należy zwiększyć ilość przypraw). Rękaw spiąć z drugiej strony i potrząsnąć nim tak , by przyprawy równomiernie się rozprowadziły. Rękaw ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce. Piec w temp. 200 st. ok. godzinę.

*Czas przygotowania: bez czasu pieczenia ok. godziny

    Śr. ocena: 4.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Ajutek, 2012-12-03 19:45:23
    Ajutek
    0
    Fajny przepis. Ja zrobiłam kiedyś kurczaka w podobny sposób, też w rękawie i uważam, że to najlepszy sposób pieczenia. Przygotowanie jest łatwe a i potrawa jest zdrowsza, bo bez tłuszczu.
    http://kuchenne-nierewolucje.pl/pieczone-udka-kurczaka/

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe